Creste apa dura riscul aparitiei de eczeme la bebelusi?

Creste apa dura riscul aparitiei de eczeme la bebelusi?

OpublikowanoPL 31/07/2017

Apa dura poate creste riscul aparitiei de eczeme la bebelusi. Acest fapt a fost subliniat intr-un studiu recent publicat in 28 Aprilie 2016 in jurnalul Allergy and Clinical Immunology.

Apa si eczemele

Eczema este o boala cronica a pielii care provoaca mancarimi. Studiul a inclus 1300 copii cu varsta de 3 luni din Marea Britanie. Realizatorii studiului au examinat duritatea si continutul de clor din apa unde locuiau copii.

Ce inseamna apa dura pentru un bebelus?

Studiul a aratat ca printre copii care locuiesc in zone cu apa dura, riscul aparitiei eczemelor este de 87%.

"Numarul mare de copii examinati pe care ne-am bazat studiul sugereaza o legatura intre expunerea la apa dura si roscul aparitiei eczemelor in perioada copilariei," - spune conducatoarea studiului, Dr. Carsten Flohr de la Institutul de Dermatologie al King's College London.

Obiectivul studiului nu a fost de a demonstra o relatie cauzala de aceea, studii viitoare sunt necesare pentru a invata mai multe despre aceasta aparenta corerlare - adauga Flohr.

Apa dura... ce se poate face?

"Suntem in pregatirea unui test care sa determine daca instalarea unui dedurizator in casele in care exista un risc ridicat inaintea nasterii poate reduce riscul eczemelor si ca reducerea clorului din apa aduce beneficii suplimentare" - explica Flohr intr-un comunicat de presa.

Studii anterioare a aratat o legatura intre duritatea apei si riscul aparitiei de eczeme la copii scolari. Acesta este primul studiu care verifica acest tip de legatura fata de copii - spun cercetatorii.

Sursa: https://www.drugs.com/news/hard-tap-water-linked-eczema-babies-61467

Înapoi la toate noutăţile

Pagina web folosește fișiere cookie. Mai multe informații în Politica de confidențialitate.