5 semne ale apei dure in casa Dvs.

5 semne ale apei dure in casa Dvs.

OpublikowanoPL 01/08/2017

Daca bateriile din baie sunt acoperite cu sedimente care se indeparteaza greu, daca pe vasele uscate apar pete albe iar ceaiul are un dezgustator strat la suprafata, avem noutati pentru Dvs. – bune si rele. Cea rea este ca aveti apa dura in casa si cea buna – exista o cale de a elimina toate aceste probleme. O alta stire care sa va faca ziua mai buna – nu sunteti o exceptie, majoritatea caselor se confrunta cu apa dura.

Cum este creata apa dura?

Sarurile solubile, mai ales calciul si magneziul, sunt responsabile pentru crearea apei dure. Ambele elemente pot usor cristaliza, mai ales daca apa este incalzita ceea ce este usor vizibil sub forma depunerilor de calcar pe obiectele sanitare, cratite, etc.

21

Cum se recunoaste apa dura?

1. Sistem de incalzire distrus. Un strat de calcar de doar 1 milimetru inseamna:

  • o eficienta a incalzirii scazuta cu 10%,
  • un consum mai mare de gaze/lemne/… cu 10% sau mai mult,
  • scade treptat debitul de apa calda iar in timp, pot apare fisuri in teava.

2. Depozite albe neplacute pe suprafata obiectelor sanitare. Depuse pe baterii, dus sau toaleta indica:

  • obiectele Dvs. Sanitare vor fi mai repede distruse si veti avea nevoie sa le inlocuiti mai repede decat ar trebui,
  • va trebui sa consumati cu 60% mai multa solutie de curatire.

3. Piele iritata dupa baie. Sapunul si alti agenti de curatire sunt putin solubili in apa. Aceasta inseamna ca:

  • va trebui sa consumati mai multa apa pentru clatire dupa baie,
  • pielea Dvs. este expusa uscarii si impactului negativ al detergentilor, mai ales daca aveti pielea sensibila,
  • afectiuni ale pielii, cum ar eczemele, se pot inrautati.

4. Pete incapatanate pe vase. Apa dura lasa depozite albe pe vase si reduc solubilitatea detergentilor. Aceasta inseamna ca:

  • farfuriile si paharele inca par murdare, nu conteaza de cate ori au fost clatite,
  • exista riscul ca acestea sa fie nespalate sau clatite insuficient. Deci veti manca, printre altele, detergent pentru spalat vase…

5. Haine distruse dupa spalare. In apa dura, mult detergent este destinat combaterii calcarului din apa in loc se fie utilizat pentru spalatul rufelor. O mare parte din detergent este de asemenea, depus pe rufe. Aceasta inseamna ca:

  • rufele sunt spalate si clatite defectuos,
  • materialele isi pierd repede culorile, devin neplacute la atingere chiar daca folositi agenti anticalcar,
  • fibrele textile sunt considerabil slabite, cauzand uzura prematura.

SOLUTIA

Ca sa scapati de problemele cauzate de apa dura, trebuie sa eliminati din apa sarurile daunatoare de calciu si magneziu si aceasta este ceea ce inseamna apa dedurizata.

Calea de a obtine acest lucru este de a instala un dedurizator cu o capacitate adaptata numarului de persoane din casa, consumului de apa si duritatii apei utilizate. Un specialist va alege cel mai bun aparat. Acesta se conecteaza foarte simplu la apa rece inainte de orice consumatori si la scurgerea la canalizare.

zywica wycieta

Rasina cationica

Ce este mai exact, dedurizarea?

Elementul principal al dedurizatorului, cel care efectiv inlatura din apa Dvs. duritatea, este rasina cationica aflata in interiorul dedurizatorului si care este sub forma unor granule foarte mici de culoare aurie. Rasina retine ionii de calciu si magneziu pe care ii inlocuieste cu ioni de sodiu. Regenerarea rasinii duce la evacuarea la canalizare a ionilor de calciu si de acum, va puteti bucura de apa dedurizata. Atunci cand rasina incepe sa isi piarda proprietatile si poate apare riscul ca sarurile nedorite de calciu si magneziu sa reapara, acesta este regenerata cu solutie de saramura (regenerarea se efectueaza intr-o perioada cand nu se utilizeaza apa, de ex. noaptea). In afara de adaugarea de sare (de regula, la cateva luni), aparatul nu necesita nici o interventie asigurand apa dedurizata, de buna calitate in intreaga casa.

Puteti vedea dedurizatoarele noastre AICI.

Înapoi la toate noutăţile

Pagina web folosește fișiere cookie. Mai multe informații în Politica de confidențialitate.